Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Elmatronic
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Refractometru RHA-200ATC
655
Brand
RHA-200ATC
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Refractometrele din seria RHA au fost concepute pentru testarea concentratiei lichidelor de acumulator, solutii antiinghet respectiv ale diferitelor solutii de curatare. Prin indicarea procentajului masic sau indicelui de refractie se poate stabilii temperatura de inghet al solutiilor de propylene glycol sau ethylene glycol. Deasemenea, poate fi utilizat pentru a stabilii concentratia solutiei electrolite din acumulatoare. Modelul optim de rafractometru se alege in functie de concentratia lichidelor respectiv in functie de parametrii refractometrului.

MOD DE UTILIZARE

Pasul 1.
Ridicati placa de plastic si puneti 2-3 picaturi de apa distilata pe prisma refractometrului. Inchideti placa de plastic in asa fel incat apa sa se intinda pe toata suprafata prismei, fara a se forma bule de aer sau pete uscate. Inainte de a trece la pasul 2. asteptati aproximativ 30 de secunde pana cand aparatul de calibreaza. (ACEASTA OPERATIE FACE POSIBILA AJUSTAREA PROBEI LA TEMPERATURA AMBIENTA A REFRACTOMETRULUI.)

Pasul 2.
Orientati prisma refractometrului in directia sursei de lumina si priviti in ocular. Veti vedea un camp circular cu scala (dupa caz se poate sa fiti nevoiti sa ajustati ocularului pentru a obtine o imagine clara). Partea superioara a campului trebuie sa fie de culoare albastra, in timp ce, partea inferioara de culoare alba.

Pasul 3.
Utilizand apa distilata ca si lichid de proba, priviti in ocular si rotiti surubul de calibrare pana cand limita dintre partea superioara albastra si cea inferioara alba se aseaza pe scala zero. Acesta este sfarsitul calibrarii. Asigurati-va ca temperatura mediului este corecta pentru testarea solutiei (lichidului) pe care doriti sa-l masurati! (calibrarea din fabrica se efectueaza la temperatura de 20 grd C) In cazul in care temperatura de lucru cunoaste o variatie mai mare de    grd C (5 grd F), recomandam recalibrarea aparatului in vederea obtinerii datelor corecte.

Daca refractometrul include si modulul de compensare automata a temperaturii, temperatura de lucru trebuie sa fie neaparat de 20 grd C, in timp ce se efectueaza procedeul de recalibrare. Odata calibrat, variatiile temperaturii mediului de lucru in intervale acceptabile (10 grd C - 30 grd C) nu vor afecta acuratetea rezultatelor.

Pasul 4.
Efectuati pasul 1. substituind apa distilata cu lichidul pe care doriti sa-l testati. Dupa aceea, urmati pasul 2. si 3. La pasul 3. veti observa linia de delimitare dintre spatiul albastru si alb, astfel ve-ti avea posibilitatea sa cititi direct de pe suprafata gradată    concentratia lichidului.
Din Gura in Gura